Kako da ofarbana kosa bude zdrava i sjajna?

Kako da ofarbana kosa bude zdrava i sjajna?

Priželjkujete da osvježite boju svoje kose? Isprobali biste neke nove tonove, ali strahujete da će hemikalije naškoditi vlasima, a da će nakon nekoliko pranja željena nijansa izbledjeti? Uz odabir odgovarajućih preparata, ništa od navedenog ne mora da se ostvari.

Njega farbane kose nije previše komplikovana, ali prie nego što krenete u potragu za farbom, razmislite o tome kakav proizvod zapravo želite. Da li ste spremni da posegnete za nečim što sadrži potencijalno štetne sastojke ili ste ipak skloniji prirodnim rješenjima? U oba slučaja, izbor proizvoda je velik, a odluku donesite u skladu sa sopstvenim nahođenjem. Imajte u vidu da farbe za kosu mogu biti privremene, polutrajne i trajne. Prve se ispiraju već nakon prvog pranja, druge će potrajati i cijeli mjesec, a treće su one koje stoje na dlaci sve dok ona ne izraste ili ne otpadne.

Kako spriječiti alergijsku reakciju?

Ukoliko spadate u one sa osjetljivom kožom i do sada se niste farbali, treba da znate da je najverovatnije i vaše vlasište podjednako sklono iritacijama. Pojedina hemijska jedinjenja mogu izazvati burnu reakciju i zato je poželjno da prije korišćenja bilo kog proizvoda uradite jednostavan test. On će pokazati da li ste alergični na neki od sastojaka ili ne. Malu količinu farbe nanesite na podlakticu i sačekajte 24h kako biste se uvjerili da neće biti alergijske reakcije.

Ukoliko koža počne da vas svrbi, peče ili se zacrveni, to znači da taj proizvod nije za vas. Moguće je da pri farbanju počnu da vam suze oči ili da osjetite gušenje. To je zbog amonijaka koji je jedan od najčešćih sastojaka trajnih farbi za kosu. Izostanak neželjene reakcije pokazuje da odabrani proizvod možete nanijeti na glavu.

Neobične, jarke boje koje zahtevaju korišćenje blanša prikladne su za neke posebne prilike. Matura, sestrina svadba, vjeridba najbolje drugarice ili punoljetstvo dobar su razlog da eksperimentišete i istaknete svoju autentičnost. Pa ipak, dugotrajno korišćenje farbi koje zahtjevaju izbjeljivanje dlake nije baš tako dobar izbor. Da bi struktura vlasi ostala očuvana, ne treba je izlagati agresivnim supstancama jer će je one učiniti suvom i beživotnom.

Bez obzira na to koju farbu koristite, nikada je nemojte nanositi na oštećeno vlasište i djelove glave na kojima postoje iritacije. To može pogoršati trenutno stanje i dovesti do nastanka komplikacija.

Proizvod u fokusu

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Preporučeni članci