Krema za bebe za suvu kožu

PITANJE

Poštovani
Da li možete da nam preporučite dobru kremu za bebe za suvu kožu i kožu koja je sklona iritaciji i crvenilu?

ODGOVOR

Poštovani,

Područja veoma suve kože uobičajena su za bebe, naročito na njihovim obrazima i u pelenskoj regiji, gdje ivice pelena trljanjem mogu povrediti bebinu kožu, dovodeći do isušivanja i iritacije.

Nježna i efikasna njega, uz upotrebu preparata za koje je klinički i dermatološki dokazano da su dobri za suvu kožu vaše bebe, regenerisaće i učiniti kožu mekom i glatkom. Koža štiti organizam od spoljašnjih iritirajućih faktora. Bebina koža je tanja i nježnija od kože odraslih, pa njena prirodna zaštitna funkcija nije u potpunosti razvijena. Iz tog razloga je sklonija iritaciji, gubitku vlage i isušivanju. Promjene spoljašnjih temperatura dodatno dovode do pojave iritacija i isušivanja na bebinoj koži.

Dnevna rutina koja bi pomogla bebi sa suvom i iritiranom kožom prije svega jeste da koristite blaga sredstva za kupanje, pri čemu ćete koristiti mlaku vodu i ograničiti vrijeme za kupanje jer voda dodatno isušuje kožu. Preporučujem Vam za kupanje La Roche posey Lipikar uljanu kupku.

Nakon kupanja je potrebno zaštiti kožu bebe odgovarajućom kremom. Predlažem Vam La Roche Posay Lipikar losion za tijelo. Ostavlja na koži nemastan, zaštitni film koji regeneriše kožu i štiti od agresivnog djelovanja spoljašnjih faktora. Ova dva preparata koristite kako biste sanirali iritaciju i crvenilo na koži.

Hvala što koristite uslugu Pitajte farmaceuta na našem sajtu.

Pogledajte jos pitanja na temu
Bebe