Krema protiv bora za žene u menopauzi

PITANJE

Imam 52 godine i jako suvu kožu. Možete li mi pomoći u izboru kreme za njegu lica. Imam blago proširene pore i bore. U menopauzi sam već 5 godina. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći. Vesna

ODGOVOR

Poštovana,

Menopauza je prirodno stanje organizma i kod žena označava kraj reproduktivnog perioda. Nagle promjene u kvalitetu, otpornosti i izgledu kože svakako nisu najteže posljedice menopauze, ali jesu one koje se najviše vide. Treba da znate da tokom menopauze njega Vaše kože više ne treba da bude ista. Posle 50. godine duboke hormonske promjene koje se javljaju mogu da ostave vidljive tragove na koži i da je učine suvom, hrapavom, bez sjaja, čvrstine i punoće.  Zato je neophodno da vodite računa o hidrataciji kože lica i dopunjavanju kolagena u ćelijske depoe.

Estrogen je hormon koji obavlja osnovnu funkciju održavanja elastičnosti kože, a budući da u fazi menopauze nivo estrogena opada, dolazi do isušivanja i opuštanja kože.  Pad estrogena smanjuje uobičajenu aktivnost ćelija bazalnog sloja, koje se inače neprekidno obnavljaju i modifikuju, što uzrokuje povećanu suvoću kože. Osim toga, tokom menopauze dolazi do značajnog smanjenja količine kolagena u koži, usljed čega koža postaje tanja, manje elastična, dolazi do nastanka sitnih bora i koža postaje opuštena. 

Ono što još treba da znate jeste da pretjerano isušivanje kože može doprinjeti pojavi proširenih pora. Što smo stariji, koža više gubi elastičnost, a to uzrokuje rastezanje kože. Tada i otvori na licu postaju veći i vidljiviji. Naša koža se razvlači sa godinama, pojavljuju se manje ćelije oko pora koje čine da one izgledaju veće. Godine izloženosti štetnim sunčevim zracima takođe utiču na pojavu proširenih pora. Duže izlaganje suncu može smanjiti kolagen, elastin i vodu iz endoderma (unutrašnjeg dijela kože), što dovodi do toga da se unutrašnje tkivo skupi, povuče pore na spoljašnji dio kože, a one zbog toga izgledaju veće.

Zato je bitno izabrati adekvatne proizvode koji koži pružaju redovnu i intenzivnu njegu koja će je nahraniti, učiniti vitalnom i koja će joj podariti mladalački izgled. Vichy Neovadiol linija predstavlja revolucionarno anti-age rješenje koje ublažava znakove menopauze na koži.

Vichy Neovadiol kompenzacioni kompleks za suvu kožu 50 ml sadrži aktivne sastojke koji podmlađuju, revitalizuju i hidriraju kožu. Preporučuje se za njegu suve i osjetljive zrele kože i kože u menopauzi. Dubinski hrani kožu, popunjava bore i fine linije, ujednačava ten, smanjuje fleke i hiperpigmentacijske mrlje. Koži daje čvrstinu, punoću, elastičnost i glatkoću. Prvi rezultati su vidljivi već posle mjesec dana upotrebe, a posle 3 mjeseca bore su vidno ublažene, koža osvježena, blistava i sjajna. Nanosi se  jednom dnevno na prethodno očišćenu kožu lica. Nekoliko tačaka kreme nanijeti na lice i razmazati ih potezima usmjerenim od unutrašnjosti lica ka spolja. Intenzivnije umasirajte duž područja slabljenja kože – jagodica, vilice i vrata.

Pored kreme za njegu lica, preporučuje se korišćenje kreme za područje oko očiju i usana. Vichy Neovadiol Njega za područje oko očiju i usana, 15 ml svojim bogatim sastavom sprječava pigmentaciju i širenje krvnih sudova i na taj način ublažava podočnjake i kesice ispod očiju. Konture usana postaju glatkije posle nekoliko nanošenja. Nanijeti na prethodno očišćenu kožu svakog jutra i večeri na predio oko usana i očiju.

Opšte promjene u načinu života mogu biti efikasne u smanjenju znakova starenja kože na duže staze. Pored svakodnevne i obavezne njege kože, važno je da ne zaboravite da:

  • unosite dovoljnu količinu vode i da Vam ishrana bude izbalansirana;
  • zaštitite kožu od sunca. Krema sa zaštitinim faktorom neophodna je čak i kada nijeste na odmoru, već jednostavno izlazite u šetnju. Zimi se odlučite za preparate sa faktorom 15, dok ljeti to treba da bude najmanje 30;
  • obezbjedite sebi dovoljno sna i budete fizički aktivni. Vježbanje je sjajna stvar, ne samo za energiju, elan, raspoloženje, stanje kostiju, već i za Vašu kožu – bolje izgleda jer dobija više kiseonika i protoka krvi. Kvalitetan san takođe znači svježiju kožu, manje podočnjake i bolji tonus. Zato spavajte bar osam sati dnevno;
  • izbjegavate dugotrajno tuširanje i izležavanje u vreloj vodi – to će dodatno isušiti Vašu kožu.

Za sva dodatna pitanja, savete i informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav

Pogledajte jos pitanja na temu
Anti age proizvodi